Zorgbeveiliging Nederland is ontstaan uit Ferwerda Beveiliging, een gerenommeerd beveiligingsbedrijf in het Noorden,” zegt Jarno van der Woude, mede-eigenaar Zorgbeveiliging Nederland: “Steeds vaker werd vanuit Ferwerda Beveiliging, een beroep op ons gedaan door opdrachtgevers in de zorg. Omdat de zorg een hele andere branche is en er andere disciplines nodig zijn, is het idee ontstaan om specifieke zorgbeveiliging te gaan aanbieden.
Beveiliging en bijspringen in het zorgen
Het bedrijf biedt innovatieve veiligheidsconcepten aan in de zorg en het gemeentelijk sociaal domein. De diensten sluiten aan bij de verwachting van de cliënt en dragen bij aan het werkgeluk van de professional. “Naast zorgen voor de beveiliging kunnen onze mensen ook bijspringen in het zorgen voor een cliënt. Denk aan tillen en verplaatsen van cliënten. Dit is een van de veel voorkomende werkzaamheden die zowel overdag, in de avond als ook in de nacht worden verricht. Onze zorgbeveiligers worden hierin getraind en leveren daarmee een toegevoegde waarde in het hele zorgproces. “Wij nemen geen zorgtaken over, maar ondersteunen de zorg waar nodig. Onze zorgbeveiligers zullen altijd onder de verantwoordelijkheid vallen van de zorgverantwoordelijke en alleen op aanwijzingen van de zorgverantwoordelijke handelingen uitvoeren.”
Zorgbeveiliging Nederland biedt zorgondersteuning aan bij huisbezoeken, op woongroepen, op dagbestedingslocaties, in verpleeg- en verzorgingshuizen, de psychiatrie en in ziekenhuizen. Alles is gericht op de veiligheid van de cliënten, medewerkers, bezoekers en de wijk.
Nieuwe normaal-service in tijden van corona
“Nu de verruiming van de bezoekersregeling in verpleeg- en verzorgingshuizen is ingegaan, zijn veel bewoners, cliënten en patiënten erg blij. Voor de zorg zelf betekent dit dat het in goede banen leiden van de bezoekersregeling extra veel administratief en logistiek werk met zich meebrengt. Zorgbeveiliging Nederland biedt daarom haar diensten aan in de vorm van de nieuwe normaal-service. Binnen 24 uur hebben instellingen controle over hun bezoekersstromen en voldoen zij tevens aan de gestelde coronarichtlijnen. Wij bieden het hele proces aan van registreren en testen van bezoekers tot en met het handhaven van de gestelde richtlijnen.”
Hoe ziet de normaal-service eruit
- Registratieproces: bezoekers kunnen zich melden voor een bezoek, waarbij rekening wordt gehouden met een goede spreiding van het bezoek per dag en per week.
- Ontvangst, controle en begeleiding van bezoekers: Bij ontvangst kunnen bezoekers op COVID-19- symptomen worden getest. Er worden beschermingsmiddelen uitgedeeld en Zorgbeveiliging Nederland ziet erop toe dat deze middelen juist worden gebruikt.
- Aanmeldzuil: Is het niet noodzakelijk om mensen fysiek te ontvangen en te controleren, dan biedt Zorgbeveiliging Nederland een aanmeldzuil aan waar bezoekers zichzelf kunnen aan- en afmelden.
- Rechtsledige handhaving: Zorgbeveiliging Nederland is bevoegd om de aangescherpte (huis)regels te handhaven wanneer blijkt dat het bezoek geen gehoor geeft aan de gestelde voorwaarden.
- Zorgondersteuning: Naast het toezichthouden op en handhaven van de RIVM-richtlijnen bieden onze zorgbeveiligers ondersteuning in het